Wednesday, 25 May 2011

penantian 1 penyeksaan

entry kali nie sal life yg bakal ak hadapi utk masa yg panjang
slme nie ak dah berhmps pulas stdy utk langkah yg terkahir ak harapkn ia berakhir dgn sesuatu yang baik la hendaknye.....harapkan sesuatu yg baik bakal berlaku.

tanggal 21 mei 2011 aku dikejutkan dgn berita yang menggembirakan apabila aku layak utk menduduki temuduga bagi program pengajian pendidikan.Tersenyum lebar aku bile apa yg diharapkan jadi knyataan

btoilah ape org kate penantian satu penyeksaan namun bagi seseorg yg sabar pasti akn merasai kemanisan yg sgt bererti .

rakan2 tlg la doakn ak berjaya yer....

"DON'T JUDGE A BOOK BY IT'S COVER"

ASSALAMUALAIKUM...INI ENTRY PERTAMA AKU....
erhmm....bile aku dgr jerpetikan title entry nie,kdg2 aku ase boleh di pakai p kdg2 x boleh di pakai...ak sendiri x pasti la jwpnnye...ye or x???

antara sebab2 yang ak kate kdg2 ayt nie bley di pakai or x adalah:
1)masa skunk nie kite kena anggap org yang baru kita knl pertama kali 2 org jahat la... sebab hari2 mesti ade brita pasal gadis kena rogol,rompakan bank berlaku,rampasan dadah la
n macm2 lagi kes lain.So kite kena berhati2 tiap2 ary yang akn mendatang..coz lau kiter masih gunakan gak pepatah di atas nie,2 yang kdg2 kiter dgar dlm brite tntg pelajar malaysia ditahan di lapangan terbang antarabangsa sbb bawa dadah...bnyk yg jadi "keldai dadah" la senang cite...kebanyakkn cite mereka nie hampir sama la...ktenye ade org suruh mereka bawa barang yg berbungkus...yang kita ni lak terlampau baik so kiter ingat nak jadi pembantu alih2 kiter yang kne bantu!Kena la plak bantu diri di mahkamah la....hahahahaha...

2)hah kalau bercinta @ berpacaran kita kena la berkawan dlu baru la declare gan owg 2.Sebabnye mase berkawan tulah kita akn knl latar blakng n haty budi masing2.Aku lak law bab2 bercinta nie mmg kurang pengalaman la...p ak bnyk dpt taw dri mmber2 ak yg bley dikatakn slalu di kcewekn oleh kaum adam la...lagipon bile sentuh bab2 cinta nie mmg isu yg sgt sensatap....sensitif plus sentap!tapi melalui apa yang ak dgar n lihat la bnyk yg terpedaya sebab pepetah di ats nie la...conthnye:kawan bru jer 2-3 minggu dah declare jdik cple then kuar date,janji la nk jmpe kat shopping cmplex p alih2 dar der kayt uma flat...hah cmne to???sape nk jwb???so jgn la percya sgt gan pepatah ini!

3)last but not least x semestinya yg lawa,cntik,menarik,georgeous,smart,handsome,macho n yang sama erti la tu ok.hah ni yg ak maksudkn kalau seseowg to x bpe cntik @ handsome x semestinye x ade org nak kat kite.Mmg adat dunie al owg akn tertarik gan yg cntik,indah jer p x sdr yg cntik n terindah tu la kdg2 yg membawa penderitaan taw!!kdg2 yg cun,cntik to la racun n yg burok 2 la penawar.Erhmmm sama jgk mcm yg bertudung,ramai kita tgok pakai tudung labuh p x semestinya baik...n x semestinye yg x bertudung to jaat...bnda2 nie sandiwara dunie jer....p yg bertudung to x la sumer jaat ader sesetgah jerp...

so....kita jgn lah menilai seseorg tu pada luaran lihat la kat dl haty mreka.ttpi kdg2 situasi berbeza kite perlu lihat luaran baru la dpt menilai dlmn...
kdg2 dlmn baik luaran jaat begitulah sebaliknye......
ini hanya lah pendapat aku la...ak kutip nie sumer dari pengalaman member2 ak la....so sumenya pnglaman yg menjadikn ak lebih dewasa....

Saturday, 21 May 2011

i'm new!!!!

assalamualaikum....
nie blog akyg kebape ntah ler....
huh sengal la ak nie....
nie pon ak bnyk blaja dari blogger yg lin...

memandangkan ni blog ak yg bwu jdiknye ak xmo tulih pnjg2...
so bye2.....

:11:
Copyright@ Segala celoteh di atas adalah hak milik sah Cikonie